Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Algéria
 
 
 

terület: 2 381 740 km²
főváros: Algír
államforma: köztársaság
lakosság: 38 813 722 fő (2014)
időzóna: UTC+1(nincs nyári/téli időszámítás)
pénznem: dínárt (DZD)
éghajlat: A Földközi-tenger partvidékén meleg nyarú mediterrán éghajlat jellemző, az Atlasz vidékén, különösen a Sott-fennsíkon szubtrópusi sztyepp éghajlat alakult ki, az ország túlnyomó része pedig sivatagi éghajlatú. A legmelegebb hónap középhőmérséklete a Sott-fennsíkon eléri a 30-35 °C-ot, a leghidegebb hónapé 5-6 °C körül alakul. A hőmérséklet abszolút maximumai 45-48 °C-ig emelkednek, télen -10 °C körüli fagyok is előfordulhatnak, a hegyekben gyakori a hó.
nyelv: arab. A második legfontosabb nyelv a francia.
népcsoport: 85% arab, 10% berber, 4% fekete-afrikai, 1% francia.
vallás: szunnita muszlim 99% (állami vallás); keresztény és zsidó 1% (KSZ)

Minden olyan személynek, aki nem algériai állampolgár, és nem rendelkezik Algériában bevándorlási státusszal, vízumra van szüksége. Egyes országok állampolgárai vízummentesek. További információ kapcsolatban forduljanak kollégákhoz.

Biztonság

A közbiztonság jó. A turisták látványa sok helyen szokatlan, ezért az idegeneket megnézik, de bármiféle rossz szándék nélkül. Egyedül is nyugodtan elindulhatnak felfedezni a várost. Természetesen javasoljuk, hogy a sétákra ne vigyenek magukkal értékeket, és ne tartsák elérhető helyen a pénztárcájukat. Az óvárosi séták alatt vigyázzanak a zsebtolvajokra. 

Nyelvtudás

Sokan valamilyen szinten beszélnek franciául, elvétve találkozunk angol nyelvtudással, jellemzően a fiataloknál.

Infrastruktúra

Az utak az ország északi részén jó állapotúak. Az autóutak kifejezetten jók. Áthaladva a falvakon sok fekvőrendőr lassítja a haladásunkat, ám ugyanakkor biztosítja a biztonságos közlekedést. Létezik egy autópálya, ami Algeirst, Setifet, Constantinét és Annaba városokat köti össze. A városokon belül a közlekedés keletiesen kaotikus, de senki nem megy gyorsan. A lámpa és a gyalogos átkelő szimbolikus jelentőségű, de a határozott fellépést gyorsan eltanuljuk a helybeliektől. Összességében a gyalogos közlekedés kellő körültekintéssel biztonságos. A fővárosban, Algeirsben van metró és buszhálózat is, Constantine városában pedig combino színvonalú villamossal is találkoztunk. Motorokat alig látni az utcán, mindenki különböző fajta kis autóval közlekedik, nagyrészt francia gyártásúakkal. A vidéki városokban találkoztunk Mariott, Novotel, Ibis és Sheraton szállodákkal. Mivel kevés turista keresi fel az országot, így a megfelelő infrastruktúra is hiányzik, ez értendő a mosdókra és a szuvenír üzletekre.

Öltözködés

A nadrág vagy a szoknya alja a térd alá érjen. A helybeli nők öltözködése változó, szemmel láthatóan nincs szigorú követelmény, legalábbis a fővárosban, hiszen több olyan fiatal nőt látni az utcán, akinek a ruhája semmiben nem különbözik bármely európai fiatal hölgy ruházatától. Vidéken a fejkendő az általános viselet és a muzulmán szokásokhoz hűen kevés nőt látni az utcákon.

Higiénia

Javasoljuk, hogy az úti poggyászba mindenképpen készítsenek be kézfertőtlenítőt és némi alkoholt. Fogyasztásra a palackozott ásványvizet ajánljuk, amely minden kis boltban kapható.

Árak

Ásványvíz: kb. 40-70 Dínár

Cigaretta: kb. 150-200 Dínár

Kávé vagy üdítő (szállodákban): kb. 200-300 Dínár

Pénz

Helyi pénznem a dinár, a pénzváltóknál azt a megjelölést fognak látni, hogy DA. A papírpénz 500, 1.000, és 2.000 címletben létezik, illetve aprópénz 5, 10, 20, 50, 100 és 200 értékben. Országon belül csak a dinár van használatban. 1 dinár = kb. 2-3 Ft, attól függően hol tudtunk pénzt váltani.

 

Útjaink Algéria

Utazás szűrő:Rendezés:

5 nap / 4 éj
2017.10.22. - 10.26.

245.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2018.03.25. - 04.01.

375.000 Ft/főtől