Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Albánia
Indulhatunk!
 

Frissítve: 2022.01.19.

2021. szeptember 6. után - 6 éves kor fölött - csak az alábbi dokumentumok birtokában lehetséges az Albániába történő belépés amennyiben nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal vagy 6 hónapon belüli átesettséget igazoló dokumentummal:

72 órán belüli PCR teszt vagy
48 órán belüli negatív antigén gyorsteszt.

Forrás

Hazautazás Magyarországra:

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a határátlépés során a koronavírus elleni védettségét a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az ezen ország által a részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Albániába. Az utazáshoz használt dokumentumnak a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie. Vízum nem szükséges. 

Kiemelt Albánia ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

8 nap / 7 éj
2022.05.18. - 05.25.
Összesen 3 időpontban

327.000 Ft/főtől
Vélemények útjainkról

Kedves Dóra!

Az Albán körút nagyon jó, meglepetésekkel teletűzdelt, minden szempontból nívós volt.

Albániáról a legtöbb embernek a kecskék, a szegénység ugrik be. Nos, mindez már a múlté. Nem véletlenül ível a turizmus fölfelé az országban.Tirana, és a többi meglátogatott város is gyors iramba fejlődik.

A természeti látnivalók mesébe illőek,és kevésbé mesterségesek. A hegyi utak jó minőségüek, ha nem tudnánk hol vagyunk, a zászlajában fehér keresztet viselő országban is érezhetnénk magunkat. A tenger nagyon kellemes, a hajózások jól lettek megszervezve.Norbi a reá jellemző alapossággal irányította a csapatot,és szervezte a programokat. A hotelek, az élelmezés, a buszozás kiváló. Aki pár órai utazás árán akar színvonalas

körúton részt venni,, tömény történelmet látni ( elég sok a  magyar vonatkozás) barátságos emberek között, annak ajánlom Albániát. 

Ú.L. 2021

Étkezés, program, hotel minden szuper volt!
Mindennel nagyon meg voltam elégedve!
18 éve voltam Albániában, ahhoz képest óriási a változás, nagyon sokat fejlődtek.

B.P. 2021

Kedves Henrietta!

Nagyon jól éreztük magunkat az albániai körutazáson. Maximálisan elégedettek voltunk a programokkal, szálláshelyekkel. Szeretnénk megköszönni az idegenvezetőnk munkáját, aki mindenben igyekezett az utasok segítségére lenni, emellett magas szintű tájékoztatást adni a térség történelméről is. Én külön köszönöm a "majdnem" elveszett bőröndöm körüli ügyintézését is.

Az albán idegenvezetőnk és a sofőr szintén elismerést érdemelnek munkájukért.

Összességében nekünk nagyon kellemes meglepetést okozott ez az ország és bátran fogjuk ajánlani ismerőseinknek is az idelátogatást.

Krisztina és János, 2021. augusztus

Kedves Henriett!

Az utazásról, sok szép élménnyel tértem haza.

A szervezés, a szállasok, etkezések megfeleltek az elvárásnak. Az idegenvezetők , mindent megtettek, hogy szép emlékekkel térjünk haza.

Szép napot!

Üdvözlettel

RGYÁNÉ 2021. augusztus