2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

A Spitzbergák - A jégvilág

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Norvégia
Régió:SpitzbergákHelység:Spitzbergák
Utazás:RepülövelEllátás:Program szerint

Az északi szélesség felett elterülő Spitzbergák bolygónk legészakibb, állandóan lakott, speciálisan szervezett expedíciók nélkül is megközelíthető területe. Kényelmes, fűtött szállásunkról indulva, minden napot felfedezőként élhetünk meg az éjféli nap szikrázó fényénél, Földünk legnagyobb szárazföld

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal Oslo-ba, majd onnan Longyearbyen-be

Elhelyezés: vendégházakban, kétágyas szobákban

Ellátás: reggeli, 1 alkalommal expedíciós ebéd

 

Az északi szélesség 78° felett elterülő Spitzbergák (Svalbard) bolygónk legészakibb, állandóan lakott, speciálisan szervezett expedíciók nélkül is megközelíthető területe. A szigetvilág az „Arktisz kutatásának kapuja” - hiszen innen indult majd minden híres sarkvidéki felfedező életpályája, felfedezőútja – és változatlanul így van ez ma is.  Elég csak Nils Adolf Erik Nordenskiöld (1832 - 1901), Fridjof Nansen (1861 – 1930), vagy Roald Amundsen (1872-1928) neveit megemlítenünk. Ide jutott el 1910-ben Cholnoky Jenő (1870-1950), a magyar földrajz tudomány egyik legnagyobb alakja, hogy 4 évnyi előkészület után megjelentesse A Jégvilág című nagyszerű munkáját. Utazásunk ezen „magyar nyelvű jég enciklopédia” segítségével járja be a Spitzbergák hófehér sarki vadonját.

Elérkezett az idő, hogy elinduljon velünk az Északi sarkvidék végtelennek tűnő jég- és hómezőin.

Kényelmes, fűtött szállásunkról indulva – minden napot felfedezőként élhetünk meg az éjféli nap szikrázó fényénél – Földünk legnagyobb szárazföldi ragadozói, a jegesmedvék birodalmában.

 

Program:

1. nap: Oslo a norvég felfedezők városa

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren, elrepülés Oslo-ba Megérkezés a norvég fővárosba. Utazás a reptéri gyorsvasúttal belvárosi szállodánkba (…ahol a Fram Expedíció lezárulása után Fridjof Nansen és legénysége is megpihent!). Bejelentkezés után városnézés a belvárosban.

Éj Oslo-ban

 

2. nap: Svalbard – Spitzbergák, A Jégvilág

Reggeli a szállodában, majd utazás helyi busszal a Bygdoy-sziget három felfedező múzeumához.  Látogatás a Viking Hajómúzeumban: Ismerkedés a viking felfedezések korával. Séta a Kon-Tiki Múzeumban: Ismerkedés Thor Heyerdal életművével, fontosabb expedícióival. A világhírű Fram Múzeum közös megtekintése, rövid pihenővel a különböző tárlatok megtekintése között – és könyv mustra / vásárlás lehetőséggel. Ismerkedés az Északi- és Déli pólus meghódításában is kulcsszerepet játszó kutatóhajó történetével, Fridjof Nansen és Roald Amundsen életével. Felkészülés  a 61.000 km2 területű jeges szigetvilág általános természetföldrajzából dr. Cholnoky Jenő A Jégvilág c. és a Spitzbergák földrajzi képe c munkái alapján. Az előttünk álló napok programjának áttekintése. Elrepülés Longyearbyen-be. Megérkezés a Svalbard-ra az esti órákban. Rövid transzfer a szállásunkra, az éjféli nap fényeinél.

Éj Longyearbyen-ben

 

3. nap: Longyearbyen 78° 15’

Reggeli utánutazás kisbusszal a Sysselmann (norvég kormányzó) hivatalához, majd a Global Seed Vault (nemzetközi vetőmag génbank) épületeihez. (Fotózás kívülről).

Az acél jegesmedve szobor fotózása a nyári, ideiglenes kikötőnél, majd elköszönés sofőrünktől a Svalbard Múzeumnál. (Programunkat innen gyalog folytatjuk.)

A múzeum rendkívül gazdag anyagának megtekintése, rövid heverészéssel az óriás ablakú olvasóterem fókabőr párnáin – térkép és könyv-vásárlási lehetőséggel. Látogatás az UNIS (Sarkvidéki Egyetem) épületszárnyaiban, helyi kísérő irányításával. Rövid szabadidő és ebéd lehetőség a város főutcáján. Látogatás a Spitsbergen Airship Múzeumban – az innen az Északi sarkra induló expedíciók anyagának megismerése. (Nils Adolf Erik Nordenskiöld 1858/1861/1864. évi Spitzbergák expedíciói; Fridjof Nansen utazásai a Spitzbergákon;  Roald Amundsen és Umberto Nobile tartózkodásai a Spitzbergákon; A Norge 1926. évi repülése a Spitzbergákról – az Északi sarkon át Alaszkába.) Séta Földünk legészakibb városának középületeinél, fotózással a világ legészakabbi postájánál, iskolájánál, tornaterménél, foci pályájánál, orvosi rendelőjénél, művelődési központjánál és üzleteinél. Bevásárlás – majd az időjárástól és erőnlétünktől függően – visszatérés a szálláshelyünkre.

Éj Longyearbyen-ben

 

4. nap: A hó- és jégmezők világa

 

Figyelem! A jégbarlang túrát klausztrofóbiás résztvevőknek nem ajánlják!

Reggeli a szállodában. Ruházatunk, felszereléseink összeállítása, majd helyi vezetőin irányításával hótalpas séta a Larsbreen-re (Lars gleccser), a Nordenskjöld vonulat oldalában.   Erőnktől függően feljutás a 850 m magasságú Trollsteinen-re (Manó szikla).

A lélegzetelállító körpanorámák fényképezése, rácsodálkozás a „porcukorral fedett” megannyi hegycsúcs és jégmezők világára.

Forró expedíciós ebéd, meleg italokkal.

A lefelé vezető séta során aláereszkedés a gleccserek belső jégbirodalmába. A helyenként „négykézláb mászós” jégbarlangtúra során testközeli, abszolút direkt megismerkedés az eljegesedés és a glaciális felszínformák világával.

Késő délutáni visszaérkezés a szálláshelyünkre.

Éj Longyearbyen-ben

 

5. nap: Az Arktisz orosz felfedezői

1./ Egész napos szabadprogram Longyearbyen-ben.

vagy

2./ Egész napos fakultatív motoros-szán kirándulás Barentsburgba, az orosz bányavárosba. (Részvételi díj: 3.300,-NOK/fő.)

Figyelem! A motoros szánokat vezető résztvevőknek érvényes gépjárművezető engedéllyel kell rendelkezniük, ezt maguknál kell tartaniuk.

Reggeli után rövid utazás a szánközpontba. Ruházatunk, felszereléseink összeállítása. (Az öltözetet és felszereléseket helyi kísérőink biztosítják.) A 9 órás, 130 km hosszúságú motoros szántúra útvonalának, körülményeinek ismertetése.

9:00 Indulás Barentsburgba, az 500 lakosú orosz bányavárosba. Útközben ismertető a legfontosabb orosz Arktisz expedíciókról: Styepan Oszipovics Makarov admirális munkássága és az SS Yermak jégtörő 1899. évi útja a Spitzbergák északi vizein; Az Orosz Birodalmi Haditengerészet jégtörői – a Taymir és Vaygacs jégtörők utazásai; Eduard Gustav von Toll 1900-1901. évi északi sarki expedíciója; Georgij Jakovlevics Sedov expedíciója a Novaja Zemlján; Borisz Andrejevics Vilkickij 1913. évi felfedező útja a Szevernaja Zemlján.

Megérkezés után ebéd, majd séta a városban helyi orosz vezetőnk segítségével. Látogatás az Orosz Konzulátus épületénél, majd az Ivana Sztarosztina utca (főutca) fontosabb épületeinél, nyitvatartástól függően a Pomor (Prémvadász) Múzeumben.

Ismertető az utóbbi 10 év orosz Északi-sark expedícióiról.

Esti visszaérkezés szálláshelyünkre.

Éj Longyearbyen-ben

 

 

 

6. nap: Eszkimó módon élni…

Reggeli után rövid utazás a kennelekhez. Ruházatunk, felszereléseink összeállítása. (Az öltözetet és felszereléseket helyi kísérőink biztosítják.) A 4 órás, kutyaszán túra útvonalának, körülményeinek ismertetése.

1 órás ismertető a szánhúzó kutyákról és kutyaszán tudnivalókról.

09:00 – 13:00 szántúra a hómezőkön. Ismerkedés az eszkimó életmód alapjaival (Nansen és Amundsen is az eszkimók között készültek fel emberfeletti vállalkozásaikra) – a jég és hómezők néma világának gyakorlati megtapasztalása.

Délutáni szabadprogram és pihenő

Éj Longyearbyen-ben

 

7. nap: Motoros szánnal a keleti partvidékre; A jegesmedvék birodalmában

1./ Egész napos szabadprogram Longyearbyen-ben.

vagy

2./ Egész napos fakultatív motoros-szán kirándulás a Keleti-partvidékre, szerencsés esetben jegesmedve fotózással. (Részvételi díj: 3.600,-NOK/fő.)

Figyelem! A motoros szánokat vezető résztvevőknek érvényes gépjárművezető engedéllyel kell rendelkezniük, ezt maguknál kell tartaniuk.

Reggeli után rövid utazás a szánközpontba. Ruházatunk, felszereléseink összeállítása. (Az öltözetet és felszereléseket helyi kísérőink biztosítják.) A 10 órás, 180 km hosszúságú motoros szántúra útvonalának, körülményeinek ismertetése.

 

A keleti partok vizeit nem melegíti az Észak-atlanti áramlat, így ott vastagabbra hízik a jég. A partvonal a jegesmedvék birodalma. Az egész napos utazás során fotószünetek és rövid pihenők a legszebb pontokon, kutatással a fehér óriásmedvék után. Ismerkedés az 1872 - 1874. évi osztrák–magyar északi sarki expedíció, valamint a Ferenc József-föld felfedezésének történetével. A Zichy-föld szigeteinek bemutatása.  Expedíciós ebéd 13:00 óra körül. A Svalbard élővilágának áttekintése. Visszaúton fényképszünetek a legszebb panoráma pontokon. Visszatérés a szállásra – majd közös búcsúvacsora. Rövid éjszakai pihenés, az éjféli nap derengő fényénél.

 

Alternatív, kevéssé megterhelő program lehetőség:

1./ 6-7 órás hajózás a Bore gleccser nyelvéhez, fóka megfigyeléssel, barbecue vacsorával a fedélzeten.

2./ Rövidebb, 8 órás motoros szán utazás a Tempelfjordenhez, Hilmar Nois prémvadász néhai házához.

Éj Longyearbyen mellett

 

 

8. nap: Hazautazás

Korai reggeli elrepülés Oslo-ba. Átszállással megérkezés a Liszt Ferenc repülőtérre délutáni órákban.

 

Az út idegenvezetője: Gőgös Norbert

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök     természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

gogos_norbert_mh1_01.JPG

A Spitzbergák - A Jégvilág, 2017.03.19.

 

Kedves Angéla!

Köszönöm az érdeklődést. Az utazás élménye meghatározóvá vált életfilozófiám kialakításában. A látottak és főleg az átélt élmények okozták ezt. Így szebb a világ, toleránsabbak és mosolygósabbak tudunk lenni, hogy megismerhettük a természet ezen szépségét és hatalmas erejét!

Természetesen ehhez az idegenvezető hozzáállása és munkája kellett elsősorban, amit ezennel is köszönök. Önnek is mindent köszönök a szervezésért és a kedvességért.

Üdvözlettel.....J. János

 


 

A Spitzbergák - A Jégvilág, 2017.03.19.

 

Kedves Angéla!

Nagyon jól sikerült az Aurora Borealis utazásunk, ami csak részben köszönhető az utazási Irodának.

Hihetetlen szerencsénk volt az időjárással. az előttünk és az utánunk lévő hetek felhősek voltak.

Mi gyönyörű fényeket láttunk, nappal pedig napsütést.

Jól sikerült a kutyaszánozás és a hótalpazás is. Vendéglátóink kitartóak és kedvesek voltak.

Kitartásukra éjjel 1 órakor volt nagy szükség, mert mi már nem hittünk abban, hogy a fények még szebbek is lehetnek.

Ennek köszönhettük azt a csodálatos élményt, hogy a komplett égbolt zöldbe borulva kavargott felettünk.

Mindenkinek kívánom, legyen része ebben az élményben!

Jó tanács a későbbi utazóknak, vegyék fel a kínált kezeslábasokat, mert valóban nem túl hideg a mínusz 1-5 fok Celsius,

de mégis nagyon fáztak, akik nem vették igénybe.

A múzeumok szépek és igényesen mutatják be az ott élők múltját, szerszámait, küzdelmeit.

Üdvözlettel:

Miklós és Klára


A Spitzbergák - A Jégvilág, 2017.03.19.

Kedves Angéla!

Mindkettőnknek óriási élmény volt, kényelmesen utaztunk.

A szállás érdekes volt, nem fáztunk, és Kriszta szerint kényelmes volt az ágy.

A reggeli jó volt, de sablonos.(Nekünk nem volt probléma)

A programok jól szervezettek voltak, a Norbi mindenben segített.

Jó volt a társaság. Hajóút szuper volt, csodás látnivalókkal, rengeteg élménnyel.

Kutyaszán fenomenális, aranyos vezetőkkel. A hótalpas gyalogtúra komoly megterhelő,de mindent megért.

A motoros szán túra a keleti partra volt a legnehezebb, és a hajókirándulás után a legszebb.

Összességében mi nagyon jól éreztük magunkat.

 

Üdvözlettel: Gábor és Kriszta

ÁLTALÁNOS ÖLTÖZKÖDÉSI TANÁCSOK

 

Az utasok által hozandó ruházat kutyaszán, motorosszán és gyalogos túrákhoz

Gyapjú alá-öltözet

Meleg gyapjú vagy thermo kabát

Vékony és vastag gyapjú vagy szintetikus zokni

Szélvédő dzseki

Szélvédő nadrág, meleg sínadrág

Meleg nadrág

Vékony és vastag kesztyű

Meleg, fülre húzható sapka és símaszk

Napszemüveg

Kanadai típusú bakancs

 

A helyi partner biztosítja

Thermo öltözet

Motoros szán bakancs

Motoros szán kesztyű

Motoros szán maszk

Védő sisak

Védő szemüveg

 

Általános tanácsok

1. A zokni viselésénél egy vékonyabb, hosszú szárú alsó – és egy vastagabb felső zokni közös használata javasolt!

2. A kanadai típusú bakancs a 2 zokni viselése következtében inkább kicsit nagyobb legyen. Nem szükséges drága, márkás bakancs megvásárlása. A lényeg, hogy a meleg bakancs gumírozott fejű legyen.

3. Kesztyű viselésénél egy vékonyabb, ötujjas alsó – és egy vastagabb felső kesztyű közös használata javasolt!

4. A napszemüveg mellett testápoló és szőlőzsír (ajakír) hozatala is javasolt!

5. Símaszk vásárlásakor elegendő az olcsóbb, 2-3.000,-Ft-os modellek kiválasztása.

6. Ne felejtsék el magukkal hozni és maguknál tartani jogosítványaikat!

 

FIGYELEM! A Spitzbergákon minden szánprogram esetén a helyi partner biztosítja a teljes külső védőöltözetet! Az alábbi tanácsok a rövidebb, Longyearbyen-ben tett séták, szabadidő alatt viselt öltözetre vonatkoznak.

A megfelelő téli öltözet kiválasztásánál természetesen nem mindegy, hogy az ember milyen szabadtéri tevékenységet végez, milyen fizikai igénybevételnek néz elébe.

Az áprilisi utazáson a résztvevők döntő mértékig motoros- illetve kutyaszánon utaznak, folyamatos, hosszabb gyaloglás 1 napon történik.

Fontos, hogy ruházatunk több rétegből álljon, és az mindig a szituációnak megfelelően variálható legyen.

Vizsgáljuk meg a különböző rétegeket belülről kifelé haladva:

Első a megfelelő aláöltözet. Legfontosabb tulajdonságai, hogy nagyon jól szellőzik, gyorsan szárad, elvezeti az izzadságot, kényelmes (nyúlik), és természetesen minél melegebb.

Ezeket a funkciókat akkor látja el legjobban, ha testhezálló, de nem túl szűk méretet választunk. Manapság már elég nagy választékban kaphatók, de sarkvidéki körülmények közé mind közül talán az RP OUTDOOR UNDER HEAVY kollekciója a legideálisabb.

Ez egy extra meleg, POLARTEC® 100 alapanyagú thermo aláöltözet. Férfi és női hosszú nadrág, illetve két féle pulóver (cipzáros és környakas) közül választhatunk.

Második a thermo, azaz hőszigetelő réteg. A sarkvidéki hidegben természetesen kiemelt szerepe van ezeknek a ruhadaraboknak. Verhetetlen hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek a pehelytöltésű dzsekik és overálok, de ezeket csak a valóban rendkívüli hidegben érdemes használni. A külső (csapadék) és a belső (izzadság) nedvességre egyaránt nagyon kényesek, nedvesség hatására drámai mértékben romlanak termodinamikai tulajdonságaik. Mindezek ellenére -30 °C körül már szinte csak ezeket érdemes használni, mert csak a pehely nyújt megfelelő hőérzetet, főleg, ha nem végez aktív testmozgást az ember. A jó minőségű pehelyruházat hátránya a rendkívül magas ár. A termo ruhák közül nagyon jól beválnak még a POLARTEC® anyagú dzsekik, melyek nem olyan melegek, mint a pehely, viszont nedvesen is megtartják előnyös tulajdonságaikat. Különböző vastagságú polár anyagok léteznek, melyek közül a sarkvidékre csakis a legmelegebb (300 g/m² körüli) anyagminőség jöhet szóba. A polár ruházat inkább intenzív testmozgáshoz, túrázáshoz előnyös, amikor kevésbé fontos a hőszigetelés, viszont előtérbe kerül a jó szellőzés és páraáteresztés. Extrém hidegben indokolt lehet több réteg polár egyidejű viselése, mivel csak így nyújt megfelelő hőszigetelést. Hazai kínálatban talán legmelegebb polár dzsekiket az RP Outdoor gyártja. Ezek 300 g/m² tömegű, eredeti, amerikai POLARTEC® Bipolar anyagból készülnek két különböző fazonban: a CLASSIC BIPOLAR és BERGEN BIPOLAR dzsekik.

Harmadik – és egyben a legkülső ruházati elem a protektív, azaz védő réteg. Ennek feladata, hogy a két alsó réteget megvédje a nedvességtől és széltől, ugyanakkor ne gátolja a belső pára (izzadság) eltávozását. Ebből következik, hogy fontos szerepe főleg szeles, illetve csapadékos körülmények között van. Ma már a korszerű technikai ruhadarabok nagyon vékonyak és

könnyűek, feladatukat így is tökéletesen ellátják. Legismertebb és legjobb ilyen agyag a meglehetősen drága GORE-TEX®, de számos kiváló, ugyanakkor megfizethető alternatíva is elterjedt.

Természetesen nem szükséges mindig mindhárom réteget viselnünk, és gyakran találkozhatunk olyan ruhadarabokkal, melyek több ruházati elem tulajdonságait is ötvözik, de egy sarkvidéki utazás esetében – tekintettel a szélsőséges körülményekre – mindenképpen ajánlott a teljes ruházati rendszer összeállítása.

Kulcsfontosságú továbbá a megfelelő lábbeli, zokni, kamásli (lábszárvédő) kesztyű és sapka.

Az RP Outdoor kínálatában sarkvidéki körülményekhez leginkább megfelelő sapka a RANDO POLARTEC®. 300-as Bipolar anyaga 3 rétegben fedi a homlokot, így hőszigetelése egy szőrmekucsmáéval vetekszik. Ugyanakkor, könnyű, kényelmes, jól szellőzik és gyorsan szárad.

A kamásli egy egyszerű, de igen hasznos kiegészítője a havas terepen való túrázásnak. Az RP Outdoor többféle változatban és méretben készít ilyen lábszárvédőket. Sarkvidékre természetesen csak a hosszú, térdig érő típusokat érdemes magunkkal vinni.

Ajánlott

- lábbelik: Timberland, Fur FSN Winter 80180 (Thermolite); Hanwag téli modelljei

- zoknik: Bridgedale Summit, Lorpen TEPA Extreme Protection, stb…

- kesztyűk: The North Face Triclimate, Vaude Courtes, stb…

Ajánlott (fakultatív) pehelytöltésű dzsekik: The North Face, Helly Hansen, Columbia

Fakultatív programok 2018-ban:

Motoros-szán kirándulás Barentsburgba: 3.400 NOK

Motoros-szán kirándulás a Keleti-partvidékre:3.700 NOK

Hajózás Pyramiden bányavárosához: 2.100 NOK

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2018.03.26 2018.04.02 8 nap / 7 éj Program szerint 739 000 Ft

Az ár tartalmazza

Szállást reggelivel, 1 alkalommal ebédet, szolgáltatásokat a program szerint, speciális ruházatot, helyszíni közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetést

Külön fizetendő

Repülőjegy illetékkel (kb. 190.000 Ft), útlemondási biztosítás (1,5%), fakultatív kirándulások, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás

Fakultatív programok:
Motoros-szán kirándulás Barentsburgba: ..................3.400 NOK
Motoros-szán kirándulás a Keleti-partvidékre:.......... 3.700 NOK
Hajózás Pyramiden bányavárosához: ........................2.100 NOK

 

Egyágyas felár: 229.000 Ft

 

Fakultatív programok 2018-ban:

Motoros-szán kirándulás Barentsburgba: ..................3.400 NOK

Motoros-szán kirándulás a Keleti-partvidékre:.......... 3.700 NOK

Hajózás Pyramiden bányavárosához: .......................2.100 NOK


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte