2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

A Maláj-félsziget csodái Szingapúrtól Bangkokig

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Szingapúr
Régió:SzingapúrHelység:Szingapúr
Utazás:RepülövelEllátás:Program szerint

CSOPORTOS UTAZÁS, MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETŐVEL. A Maláj–félsziget csodákat rejt és mégis így egészében, kevésbé ismert. Híres városai, világörökségi helyszínei, varázslatos tája rabul ejtik a látogatókat. Szingapúrtól Bangkokig, Kuala Lumpuron keresztül számtalan csoda várja az ide utazókat.

Miért éppen a Maláj-félsziget?

- Újdonság a magyar piacon ez az út, legyen Ön az elsők között, akik végigjárják.

- A természeti és az épített örökségi látnivalók egyesúlya páratlan élményeket kínál.

- 3 ország különböző kultúrája ország harmonikusan illeszkedik a táj nyújtotta adottságokhoz.

 

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, 1 éjszaka komfortos sátrakban

Ellátás:félpanzió, 1 nap teljes ellátás

 

Program:

1-2. nap: Budapest - Szingapúr

Elutazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással Szingapúrba. Éjszaka a repülőgép fedélzetén. Másnap érkezés Szingapúrba, transzfer a szállodába, majd félnapos városnéző programra indulunk. Első állomásunk „Kis Indiában” lesz, ezt követően Szingapúr egyik jelképét, Merlion-t, az oroszlán fejű és haltestű szobrot tekintjük meg. Keresztülhajtunk a kínai negyeden, látni fogjuk a Marina Bay Sands szálloda-, kaszinó- és bevásárlóközpontot és a Botanikus kertet. Szállás Szingapúrban (1 éj).

Szállás: Village Hotel Bugis 4*

 

3. nap: Melaka

Reggel elhagyjuk Szingapúrt és Malajziába utazunk. Úti célunk az UNESCO világörökségei listáján szereplő Melaka. Séta a Jonker utcán, megnézzük a Santiago kaput, a Szent Pál, templomot, a Városházát és a gyarmati múlt számos emlékét. Természetesen a kínai városrész és a Chen Hoon Teng templom sem maradhat ki a megtekintendők közül. Este fakultatív programként a Melaka folyón egy hajótúrán vehetünk részt. Szállás Melaka-ban (1 éj).

Szállás: Hotel Sentral Melaka 3*

 

4. nap: Kuala Lumpur

Reggeli után utazás Kuala Lumpurba a kontrasztok városába. Érkezést követően félnapos városnézésen veszünk részt. Megcsodáljuk a gyarmati múlt és a régi város emlékeit, melyek mellett magasodik a modern Kuala Lumpur a világ legnagyobb ikertornyával a Petronas tornyokkal. Megállunk egy fotószünetre a Királyi palotánál, a Nemzeti emlékműnél és a Lake Gardennél, de a kínai városrész sem maradhat ki. Szállás Kuala Lumpur-ban (2 éj).

Szállás: Hotel Sentral Brickfields 3*

 

5. nap: Batu barlangok

Reggeli után a Batu barlangokat keressük fel. A mészkő barlangokba épült hindu templomhoz 272 lépcső vezet fel. A templom a népesség 10%-át kitevő hindi közösség legszentebb helye, mely Murugan hindu istenség óriási arany szobrának is helyet ad. A templom felkeresése után egy híres ónműves manufaktúrát látogatunk meg, ahol megismerkedünk a maláj ónművesség munkafázisaival és remekeivel.

 

6. nap: Cameron-felföld

Reggel folytatjuk utunkat a Cameron–felföld felé. Első állomásunk a Lata Iskandar vízesés lesz, majd egy kosárfonó műhelyt keresünk fel. Ezután a teaföldekre érkezünk, ahol egy teakóstoláson is részt veszünk. A környék egyik leghíresebb eperföldjénél is megállunk, de természetesen a helyi piac felkeresése sem maradhat ki a programból. Délután teaidőben megállunk egy Teaháznál, ahol megkóstolhatjuk a legjobb angol délutáni teát. Szállás a Cameron- felföldön (1 éj).

Szállás:Hotel De'LaFerns 3*

 

7. nap: Kuala Kangsar – Kuala Sepatang - Penang

A reggeli után leereszkedve a Cameron–felföldről első megállónk Kuala Kangsar-ban lesz. Először az Ubudiah mecsetet, majd a jelenlegi szultáni palotát és a régi uralkodói palotát nézzük meg. Következő megállónk a tengerpart melletti Kuala Sepatang mangrove erdeinél lesz. Megismerkedünk a mangrove erdők világával, a program részeként felkeresünk egy szénégető telepet is. Szállás Penang-ban (2 éj).

Szállás: Hotel Sentral Georgetown 3*

 

8. nap: Georgetown - Penang

Reggeli után Georgetown–ba, az angol gyarmatosítók által épített városba látogatunk el. Városnézés: Harmónia utca, Wat Chayamangkalaram thai templom, Khoo Kongsi klán háza. Túránkat a Chew Clan Jetty meglátogatásával zárjuk, ahol cölöpökre épült vízparti házak és pallós utcák világa fogad minket, így a helybeliek mindennapjaiba is bepillantást nyerhetünk.

 

9-10. nap: Penang – Phuket (Ao Nang Beach)

Transzfer a repülőtérre és utazás Phuket-re. A nap hátralévő részében pihenés. Szállás Ao Nang beach-en, Krabi-ban (2 éj). Másnap pihenés a tengerparton. Fakultatív programként hajókirándulás fürdési lehetőséggel. Ebéd a hajón, a program a naplemente megtekintésével zárul (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

Szállás:Vogue Resort & Spa Ao Nang 4*

 

11. nap: Khao Sok Nemzeti Park

Reggeli után a Khao Sok Nemzeti Parkba utazunk, ahol földünk legősibb őserdeje található. Szabadon élnek itt elefántok, tapírok, makákók, tigrisek vaddisznók és szarvasok. Elefántháton utazunk a dzsungelben, majd a Sok folyón egy különleges kenu túrán is részt veszünk, valamint meglátogatjuk a cunami Emlékhelyet is. Nem marad ki a programból a Majomtemplom meglátogatása, ahol a templom parkjában élő majomcsapatokkal fényképezkedhetünk. Szállás a Khao Sok Nemzeti Parkban, Boutique Camp komfortos sátraiban.

Szállás: Khaosok Boutique Camps 3*

 

12. nap: Khao Sok – Bangkok

Reggeli után 3 órás túrán veszünk részt, a nemzeti park leglátványosabb részeit járjuk be. Ebédünket a nemzeti park éttermében fogyasztjuk el. Transzfer a repülőtérre és utazás Bangkokba. Szállás Bangkokban (1 éj).

Szállás: Aetas Lumpini 5*

 

13-14. nap: Bangkok – Budapest

Egész napos fakultatív programlehetőség Bangkokban. Magasvasúton a Chaopraya folyó partjára utazunk, ahonnan csónakokba szállva jutunk el a Fekvő Buddha templomához. Innen gyalogosan sétálunk a Smaragd Buddha templomáig, amely egyben a Királyi palotakomplexum része. Következő megállónk a Királyi Palotánál lesz, majd továbbsétálunk az elragadó Amulett piacra. Tuk tukra szállunk, és az Aranyhegyet keressük fel. Ezt követően „Sam Saeb” taxihajóval az egykori kalandos életű amerikai selyemkereskedő, Jim Thompson házát tekintjük meg. A nap végeztével transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. Érkezés a 14. napon.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

- Szingapúr botanikus kert

- Malaka

- Georgetown

 

Idegenvezető :Bakos Zita

bakoszita.JPG

Bár matematikusnak tanult, de gyerekkora óta idegenvezetőnek készült és az is lett! Az idegenvezetés az élete, a hobbija és a munkája. Számára minden út egy új kaland, egy életreszóló élmény. Azt szeretné elérni, hogy minden utazó ezt érezze át és valóban fantasztikus élményekkel gazdagodva térjen haza. Ezért igyekszik mindent megtenni.
Nagyon sok kedvenc desztinációja, földrésze és országa van. Észak-Amerikán, Afrikán át Ázsiáig szívesen kalauzolja az utazót bármelyik országba. Számtalan helyen otthon érzi magát és ezt az érzést próbálja átadni a vele együtt utazóknak.

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Várható menetrend (változhat):

November 15: Budapest – Dubai  14:40 – 23:05

November 16: Dubai – Szingapúr  03:15 – 14:40

November 28: Bangkok - Dubai  02:00 – 05:50

November 28: Dubai - Budapest 08:25 – 11:40

 

SZINGAPÚR

Időeltolódás: +7 óra.

Vízum: vízum nem szükséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Egészségügyi előírások: Nincs kötelező védőoltás. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott! Csak palackozott vizet fogyasszanak!

Pénznem: szingapúri dollár. 1 SGD = 100 cent. A nemzetközi hitelkártyákat és utazási csekkeket a legtöbb szállodában és bankban elfogadják. A belföldi és külföldi fizetőeszközök be- és kivitele nem korlátozott.

Időjárás: trópusi. Esős évszak szeptembertől márciusig. A hőmérséklet Szingapúrban egész évben nagyon magas, még éjjel sem süllyed 20 °C alá, napközben pedig állandóan 30 °C fölött van. Mivel az egyenlítőn fekszik, óriási a páratartalom. A legtöbb csapadék novembertől januárig esik, de a legszárazabb hónapokban is rengeteg csapadék hullik.

Öltözködés: Rövidnadrág, póló, szandál, esernyő, napszemüveg. Azért egy hosszú ujjú ing vagy póló néha jól jöhet a légkondicionált buszokon, metrón és a bevásárló központokban.

Elektromosság: 220/ 240 V. A konnektorok típusa a magyarországitól eltérő. Átalakító szükséges.

 

MALAJZIA

Időeltolódás: +7 óra.

Vízum, beutazási feltételek: Magyar állampolgárok 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak turizmus céljából Malajziában. Az útlevélnek a hazautazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Egészségügyi előírások: Nincs kötelező védőoltás. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott! Csak palackozott vizet fogyasszanak!

Pénznem: Ringgit. 1 MYR=100 sen. Pénzváltáskor a bankok 2-3 USD kezelési költséget számolnak fel. Az egyéb pénzváltók nem számítanak fel kezelési költséget, de eltérő árfolyamokkal dolgoznak. A nagyobb szállodák és éttermek elfogadnak hitelkártyát is, bankautomaták is működnek több helyütt.

Időjárás: Malajzia időjárása trópusi. Esős időszakok: augusztus-szeptember a félsziget nyugati partján, október-február a félsziget keleti részén és Kelet-Malajziában. Egész évben meleg és párás levegő jellemzi. A hőmérséklet általában 20-30°C között van, a páratartalom elég magas, 90%-os. A monszun hatása csak a félsziget keleti részén érezhető, itt van igazi esős évszak. Ekkor az eső csupán rövid időre szakítja meg a napsütést, inkább a futó záporok jellemzőek.

Öltözködés: Az ország klímája miatt a vékony ruházat ajánlott, azonban a templomokban és mecsetekben póló, a lábakat takaró nadrág, illetve hosszú szoknya viselete kívánatos, mivel Malajzia muzulmán ország. Sok maláj nő az iszlám szabályai szerint öltözködik, a férfiak általában fekete kalapot viselnek.

Elektromosság: 220/240 V. A konnektorok típusa a magyarországitól eltérő. Átalakító szükséges.

 

THAIFÖLD

Időeltolódás: + 6 óra

Pénznem: Baht. 1 THB = 100 satang. A nemzetközi hitelkártyákat a legtöbb szállodában és bankban elfogadják. USD kivitele javasolt. Maximum 50 000 THB vihető ki az országból.

Vízum: Repülővel érkezés esetén 30 napig vízummentes a beutazás. Az útlevélnek a hazautazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Kilépési illeték: 500 THB-t kell fizetni az ország elhagyásakor a repülőtéren.

Egészségügyi előírások: Nincs kötelező védőoltás. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott! Csak palackozott vizet fogyasszanak!

Időjárás: Thaiföldön 3 évszak váltja egymást: márciustól május végéig tart a nyár, júniustól szeptemberig az esős - bár rengeteg napsütést is adó- évszak, és októbertől február végéig a hűvösebb napok.

Öltözködés: Könnyű, kényelmes pamut viselet a legajánlatosabb, a nylon ruhanemű kerülendő. A hűvösebb időszakban és a hegyekbe vagy távoli nemzeti parkokba való utazáshoz pulóver szükséges. Bizonyos éttermekben és éjszakai klubokban öltöny, nyakkendő viselete kötelező.

 • Melaka folyó hajótúra: 4 500 Ft
 • Bangkok kirándulás (ebéddel): 19 900 Ft

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.11.15 2017.11.28 14 nap / 11 éj Program szerint 425 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • elhelyezést 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban, 1 éjszaka komfortos sátrakban
 • félpanziós ellátást, a 11. napon teljes ellátást
 • megadott programokat
 • belépőjegyeket a meghirdetett látnivalókhoz
 • helyszíni közlekedést autóbusszal és a szükséges transzfereket
 • magyar nyelvű idegenvezetést

Külön fizetendő

 • nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel (kb. 270.000 Ft)
 • borravalót (kb. 3-4 USD/fő/nap)
 • útlemondási biztosítást (1,5%)
 • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
 • egyágyas felár: 120.000,-Ft
 • fakultatív programok:

- Melaka folyó hajótúra: 4.500 Ft
- Bangkok kirándulás (ebéddel): 19.900 Ft


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte