2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

A Balti-tenger kincsei

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Litvánia
Régió:VilniusHelység:Riga-Tallin,Vilnius-Helsinki
Utazás:RepülövelEllátás:Reggeli

Repülős baltikumi körutazás: Litvánia, Lettország, Észtország és Finnország.

MÁJUS 16. JÚLIUS 4., AUGUSZTUS 22.: MEGTELT!

JÚNIUS 29, JÚLIUS 11.: PÓTCSOPORT, GARANTÁLT INDULÁS!

JÚLIUS 4-9., SZEPTEMBER 13-18.: PÓTCSOPORT

 

Miért éppen a Baltikum?

1. A repülővel történő utazás csökkenti az utazás fáradalmait, és több idő marad a csodálatos látnivalók felfedezésére.

2. Nem véletlen, hogy a három főváros (Vilnius, Riga, Tallin) óvárosa UNESCO világörökségi helyszín, hiszen mindegyik egy-egy kis "ékszerdoboz".

3. A látnivalók viszonylag kis távolságra fekszenek egymástól.

 

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: háromcsillagos belvárosi szállodákban, kétágyas szobákban.

Ellátás: reggeli

 

1. nap: Budapest - Vilnius

Baltikumba utazás. Indulás Budapestről menetrendszerinti járattal Vilniusba, Litvánia fővárosába. Érkezés után Trakai felkeresése, ahol megnézzük a romantikus vízivárat, a lovagkor Litvániájának egykori székhelyét. Szállás Vilniusban.

Szálloda: Panorama Hotel

 

2. nap: Vilnius - Kaunas

Reggeli után városnézés Vilniusban. A különböző emberi kultúrák találkozási pontján felkeressük a Szent Szaniszló székesegyházat, a Szent Anna templomot (az északi gótika egyik csodálatos épületét), láthatjuk a Báthori István alapította egyetemet, valamint a Hajnalpír kaput. Ezt követően továbbutazás az ország második legnagyobb városába, Kaunasba, ahol rövid séta során a Nagy Vitold templom, a Dóm és a Perkun ház idézik az egykori Hanza város hangulatát. A nap végén jutunk el a Keresztek Hegyéhez, a "litván Golgotá"-hoz, amelyet az évszázadok alatt egy hatalom sem tudott eltörölni. Szállás Bauskaban.

Szálloda: Rixwell Hotel

 

Rīga 2014 - European capital of Culture (Summer) from LTDA on Vimeo.

 

 

3. nap: Rundale kastély - Riga

Reggeli után a kurlandi hercegek nyári rezidenciáját, a "Baltikum Versailles"-át, a Rundale kastélyt keressük fel. A gyönyörű barokk létesítményt Bartolomeo Francesco Rastelli, a szentpétervári Téli palota olasz tervezője álmodta és valósította meg. A 168 szobás kastély építését 1767-ben fejezték be, az ezt követő években sok vihart élt át, még magtárként is funkcionált. Ma már szerencsére nem csak az épületet, hanem a csodálatos francia stílusú parkot is eredeti állapotában tekinthetjük meg. Ezt követően Rigába, Lettország főváryosába, a "Baltikum Párizsába" visz utunk. Riga történelmi óvárosa az UNESCO Világörökség része. Talán a 19-20. században épült szecessziós épületek a legszebbek a városban. A település a Balti-tenger partján, a Daugava folyó torkolatánál terül el. Alapjait már a 2. században letették, a 14. századtól kezdődően pedig a Hanza-Szövetség tagjaként fontos kereskedelmi központtá vált. Megkezdjük városnézésünket, ahol sétánk során a Három fivér ház, a Dóm, a Szent Péter székesegyház, a Feketefejes ház és a Svéd kapu felkeresése alkalmával szinte minden stílussal találkozunk, a gótikától a szecesszióig. A Rigai Dóm építését 1211-ben kezdték el, jelenleg a Lett Lutheránus egyház püspöki főszékesegyháza. Rendkívüli értéke az 1601-ben készített orgona, mely 7000 darab sípjával a világ egyik legnagyobb mechanikus templomi orgonája. Érdemes a város főterén egy teraszos, napernyős kávézóba beülni, ugyanis nem csak a hely hangulata magával ragadó, hanem az utcazenészek muzsikája is. Szállás Rigában.

Szálloda május 16. és július 4., július 11. csoport: City Teater Hotel

Szálloda augusztus 22. csoport: Konventa Seta Hotel

 

4. nap: Sigulda - Tallinn

Reggeli után elutazás Siguldába, a Gauja Nemzeti Park területére. Itt az "istenek kertjét", a Turaida Múzeumi és Természetvédelmi Területet látogatjuk meg, ahol a természet és az ember alkotta épületek harmóniája vár minket: a kastély, a legendák övezte barlang és a skanzen. Ezt követően Parnun keresztül Észtország fővárosába, Tallinnba utazunk. Szállás Tallinban (2 éj).

Szálloda május 16. csoport: PK Ilmarine Hotel

Szálloda július 4. csoport: Go Hotel Shnelli

Szálloda július 11. csoport: Tallinn Seaport Hotel

Szálloda augusztus 22. csoport: Euroopa Hotel

 

5. nap: Tallinn

Tallinn óvárosa a Világörökség részéhez tartozik. A Finn-öböl partján fekvő várost elsőként egy 13. századi krónikában említik. A hanza-szövetségi város történelme viharos volt, területéért több nép is harcolt, a középkorban az észt őslakosok elnyomott kisebbségként élhettek itt. Az óváros legfontosabb látnivalói gyalogosan könnyen elérhetők, és annak kb. 80%-a a középkorból származik. Keskeny, kanyargó macskaköves utcáin sétálva egy kicsit visszarepülünk az időben. Délelőtt városnézés Tallinnban, ahol az épen maradt városfalak között az élő középkorral találkozunk, ahol a tornyoknak neve van, mint pl.: Hosszú Hermann vagy Öreg Tamás. A séta során útba ejtjük a Szent Olaf templomot, a Toompea negyedet, a Szent Miklós templomot, a középkori főteret a gótikus Városházával, a Feketefejűek házát és a „Három nővért”, mely utóbbiak kereskedőházak voltak. A városfal a 15. századi Észak-Európa legjelentősebb védelmi vonala volt, jelenleg közel 2 km hosszban öleli körbe az óvárost. Áll még 26 torony is, melyek közül néhányban laknak, több pedig közintézményeknek vagy múzeumoknak ad otthont. Délután szabadidő, javasoljuk, hogy üljenek be a jobbnál-jobb éttermek egyikébe vagy érdemes a kézműves termékeket kínáló boltokat felkeresni. Szállás Tallinnban.

 

6. nap: Helsinki - Budapest

Kora reggel komppal áthajózunk Finnország fővárosába, Helsinkibe. A Finn-öböl partján fekvő várost számos öböl, félsziget és sziget tagolja. Helsinkit 1550-ben I. Gusztáv svéd király alapította. A kis városkát sokáig szegénység, betegségek és harcok sújtották, ám miután 1812-ben I. Sándor orosz cár a Finn Nagyhercegség fővárosává tette, rohamos fejlődésnek indult. Szentpétervár mintájára neoklasszicista stílusban építették újjá. Jelenleg egy könnyen bejárható, rengeteg parkkal tarkított, élhető városképet mutat. Rövid városnézésünk során a piac, a Sziklatemplom, a Sibelius emlékmű és a Szenátus tér látnivalóinak megtekintése szerepel. Ezután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrendszerinti járattal.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Vilnius történelmi központja

Riga történelmi városközpontja

Tallinn történelmi óvárosa

 

 

Május 16., július 11. és szeptember 13. csoport idegenvezetője: Eichner András

1988 óta dolgozik az idegenforgalomban, melynek kipróbálta az összes területét. Foglalkozott kiutaztatással, beutaztatással, volt több országban telepített idegenvezető és sok-sok éve csoportokat is vezet. Eredeti foglalkozása színház- és dokumentumfilm rendező. Ez a két pálya békésen elfér életében, sőt sokszor kiválóan kiegészítik egymást. 4 nyelven beszél, idegenvezetői pályafutásának köszönhetően lassan könnyebb azt felsorolni, hogy a világ mely pontján nem járt még.

 

Június 29. csoport idegenvezetője: Zsurek Andrea

 

Július 4. és augusztus 22. csoport idegenvezetője: Kaiser Mihály

 

Történelem-földrajz szakos tanári képesítéssel rendelkezik, 1971 óta foglalkozik idegenvezetéssel. Az IBUSZ Idegenvezetői Osztályán beosztóként, majd az osztály vezetőjeként is dolgozott. Közel két évig vezette az IBUSZ salzburgi képviseletét. Jelenleg évente körülbelül 200 napot tölt külföldön, idegenvezetői tevékenységében a német nyelvterületre, Kínára, Dél-kelet Ázsiára, a Közel-Keletre és a Baltikumra szakosodott. 2011-ben Ő volt az év idegenvezetője. Minden kultúrában kiemelten kezeli az ide vonatkozó magyar kapcsolatokat.

 

 

 

 

 

 

Balti-tenger kincsei, 2016. augusztus

Tisztelt Márk László!

Tavaly azt írtam,hogy háromból három… Most azt kell írnom, hogy bizony ez már négyből négy, és ismét nem tudtak hibázni J  A hat napos augusztusi Baltikumi körutazás (Litvánia, Lettország, Észtország, Finnország) fantasztikusan jól szervezett volt, nagyon jól sikerült. A recept nagyon egyszerűnek tűnik: végy egy hatalmas lexikális tudással felvértezett,jó humorérzékkel rendelkező idegenvezetőt, Eichner Andrást, adj hozzá egy csodálatos csoportot, akik vérprofin viselkedtek végig, nagyon jó hangulatban, pontos érkezésekkel, szóval mindannyiunk előtt le a kalappal. Aztán nem mellékesen nagyon jó elhelyezkedésű, jól felszerelt, magas színvonalú szállodákat finom ételekkel, szép tiszta, egy-egy alkalommal zavarba ejtően tágas szobákkal, klassz buszokat jó sofőrökkel és precíz, pontos, alapos, mindenre kiterjedő szervezést. Ezt az utat abszolút ez jellemezte, és ez tette feledhetetlenné számunkra. Rengeteg szépet láttunk, sokat tanulhattunk erről a világról. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, nyári zápor, kánikulai napsütés, de végig nagyon kellemes hőmérséklet fogadott minket minden országban. Mindenkinek ajánlom ezt a körutazást, aki nem riad vissza a buszozástól, a sétáktól, a reptéri átszállásoktól, melyek abszolút nem nyomják rá egyébként a bélyegüket magára a körútra, hiszen minden zökkenőmentesen zajlott. Talán egy éjszaka szállás még jó lett volna utolsó napon Helsinkiben, de nyilván oka volt annak, hogy Finnországtól este el kellett búcsúznunk.   Még egyszer köszönet mindenkinek a profi szervezésért!!! Részünkről jöhet az ötödik :)

Erika és Zoltán

 

A Balti-tenger kincsei, 2016. május 10.

Tisztelt 1000 Út, kedves Bartos Szilvia!

 

Szerencsésen megérkeztünk a Baltikumi körútról és szeretnénk maximális elégedettségünket és dicséretünket kifejezni.

Gazdag, jól szervezett program volt, sok látnivalóval és jókedvűen teljesítettük az ehhez szükséges gyalogos kilométereket is.

Az idegenvezető, Kaiser Mihály (nekünk most már Misi), sokrétű történelmi és földrajzi tudását nagyon jól adta át, emberileg is kiváló volt, teljesen megnyerte szimpátiánkat.

Köszönjük szépen! Üdvözlettel: I. Lajos és K. Borbála

 


 

A Balti-tenger kincsei, 2016. május 10.

Kedves Bartos Szilvia,

Nagyon szép útban, profi vezetésben (Kaiser Mihály - nomen est omen, katonás határozottság) volt részünk. Koszt, kvártély, időjárás kényeztetett. A legyalogolt távolságot tekintve úgy véltem, elcserélt úton vagyok, ez maga az El Camino. (Ennek dacára, semmi fogyás - még az is lehet, hogy a sok finom sör volt az oka.) Csatolok pár képet.  Köszönettel és üdvözlettel, S. Zoltán és Judit


 

A Balti-tenger kincsei, 2016. május

Kedves Szilvia!

A május 10-15 közötti Balti-tenger kincsei nevű útjuk ismét felejthetetlen élményekkel gazdagított bennünket. Ismét, mert korábbi, az Önök szervezésében bonyolított társasútjainkra is csak felsőfokú jelzőkkel emlékezhetünk. Ez az útjuk is bizonyította, hogy rendkívül jó arányérzékkel rendelkeznek: a program nem volt zsúfolt, mindenre látványosságra maradt elegendő idő, ugyanakkor minden percet optimálisan töltöttek ki. Már többedszer tűnik föl, hogy útjaik mennyire körültekintően megszervezettek - semmilyen zavaró momentum nem zavarta most sem utazásunkat. Végül meg kell emlékeznem idegenvezetőjükről, Kaiser Misiről, aki magabiztos tudással, kedvesen vezette csoportunkat.

üdvözlettel és köszönettel: Dr V. Tibor

__________________________________________________________________________________________

Egy nagyon jól sikerült utazás élményeivel gazdagabban tértünk haza a 2016. májusi „Balti tenger kincsei” útról. Több földrész számos országában jártunk már, jó néhány irodával utaztunk. Az 1000 Utat azért választottuk, mert jó tapasztalatokat szereztünk a korábbi Üzbegisztánba és Szentpétervárra szervezett utjaik során. Most sem csalódtunk, igen jó és gazdag volt a program, négy főváros fontosabb látnivalói mellett még várakat, gyönyörű kastélyt és Nemzeti Parkot is láttunk. Új, modern szállókban laktunk, közel a Világörökség részét képező óvárosokhoz, így vacsora után – aki bírta erővel – még egy esti sétát is tehetett a szépen kivilágított gyönyörű épületek és a nyüzsgő turisták között. Szerencsénk volt az idővel, ami jobb volt, mint idehaza, mindössze egy esős délelőttünk volt, szerencsénk volt egymással, mert gyakorlott utazókból állt a csoport, soha senkire nem kellett várni, senki nem késett, senki nem veszett el. De a legnagyobb szerencsénk az idegenvezetőnkkel, Kaiser Mihállyal volt, akit az általunk eddig megismert idegenvezetők közül – pedig volt egy pár – a legjobbak közé sorolok. Valahogy mindig, minden működött, rendben volt. Sok, az útikönyvekben nem lelhető érdekes információt osztott meg velünk, számos magyar vonatkozású kapcsolódással ismertetett meg bennünket a balti országok történelmével kapcsolatosan. Humorával gyakran megnevettette a nézelődésben megfáradt csapatát. Az út végén még irodalomjegyzéket is kaptunk tőle a Baltikummal kapcsolatos könyvekről és CD-ket helyi zenékkel.

 

Klonkai László

Szeged

 

 

A Balti-tenger kincsei, 2015. május 12.

Kedves Bartos Szilvia!

Ön volt, aki az utolsó pillanatban segítségünkre volt, hogy A BALTI-TENGER KINCSEI körutazáson részt tudjunk venni az unokánkkal. Nagyon köszönöm, igazán nagyon jól sikerült minden, rengeteget láttunk- hallottunk.

Viktor nagy tudásu, kedves, megértő, jóhumorú vezetőnk volt. Az Önök irodáját csak ajánlani tudom minden barátomnak.

Köszönettel: S. Tamásné és családja

A Balti-tenger kincsei, 2014. augusztus 15.

Kedves Szilvia,

Az elejétől a végéig egy jól megszervezett körutazáson vettem részt. Az Ön ügyintézésétől kezdve a hazaérkezésig minden jó volt.

A szállodák színvonala is a jelölt 3 * színvonal volt, sőt Rigában még meg is haladta azt.

Viktor szakszerű idegenvezetése tökéletes volt, csakúgy mint problémamegoldó készsége. Egy jó pár társas körutazáson részt vettem már, szaktudása az elsők között van.

Gratulálok!

Üdvözlettel,
T. Z.

A Balti-tenger kincsei, 2014. augusztus 15.

Kedves Mária!

Nagyon jól sikerült a baltikumi körutazás!

Minden nagyon jól szervezett volt és persze a látvány és a kapott információk is örömmel töltöttek el.

Külön köszönet az idegenvezetőért! Mordavszky Viktor nagyon jól felkészült, rendkívül empatikus, türelmes fiatalember. Jó volt vele utazni. Talán még máskor is...

Köszönettel,
N. K.

A Balti-tenger kincsei, 2014. augusztus 15.

Kedves Szilvia!

Köszönöm az érdeklőést. Először utaztunk Önökkel és elmondhatom nagyon jól éreztük magunkat a program összeállítása is kiváló volt. Az idegenvezetésről csak egyszerűen annyit, hogy remek volt, mind szakmailag mind emberileg.

Üdvözlettel:Köszönettel,
Dr. G. T.

Vélemény az 1000Út Utazási Iroda és a JAGI Utazási Iroda által közösen szervezett Baltikumi útról

Kedves Jagi Utazási Iroda!

Egy jól sikerült utazás után szeretnék köszönetet mondani útitársam, P. Miklósné és a magam nevében. 2008. szeptember 13-18. között a három balti országot látogattuk meg. A  program minden része kiválóan sikerült, sokat nyújtott látnivalókban,  ismeretekben. Az osztrák légi társasággal meg voltunk elégedve, pontosan indultak a gépek, jó ellátást kaptunk. A repülőtértől egy kis busz szállított minket a teljes utazás alatt, Alex nevű gépkocsivezető pontos, kedves, segítőkész figyelmessége megkönnyítette a közlekedésünket. Mindegyik szállodában tisztaságot, kellemes szobákat találtunk. Az étteremben gyors és udvarias kiszolgálás, finom ételek fogadtak. Idegenvezetőnk, D. Nagy Bernadett az egész út "csúcspontját" jelentette. Magával sodró magyarázata, kedvessége, szép mondatformálása és tapintata mindegyikünket elragadott. A program összeállítása nem is lehetett volna jobb, csodálatos középkori városokat, tengert, erdőket és kastélyokat, megindító emlékhelyet, történelmi nevezetességeket láttunk. Szervezzenek még sok hasonló szép utat!

Üdvözlettel: P. Miklósné Budapest

Baltikum utazás: Észtország, Lettország és Litvánia.

Habár történelmileg sok a közös vonás, kulturálisan számos különbség fedezhető fel a balti országok között. Míg az észt nyelv az uráli nyelvcsalád finnugor ágához tartozik, a lett és litván nyelv az indoeurópai nyelvcsalád balti ágához tartoznak.

Vallásilag is különböznek, de máshol húzódik a határvonal: Észtország és Lettország többségébenevangélikus, míg Litvánia főleg katolikus.

Beutazási szabályok: Mindegyik ország az Európai Unió tagja, a beutazás magyar állampolgárok számára vízummentes.

 

Észtország

Az Észt Köztársaság (észt nyelven Eesti vagy Eesti Vabariik) fővárosa Tallinn. Észtország Európa északkeleti részén, Lettország és Oroszország között található, a Balti-tenger és a Finn-öböl határolja. A kontinentális területen kívül a Balti-tenger mintegy 800 szigete tartozik Észtországhoz.

Éghajlat

Az éghajlat mérsékelten kontinentális. A leghidegebb hónap a február (-6 °C), legmelegebb a július (17 °C), ez azonban csak átlagérték, télen az általános hőmérséklet -20-25°C. Gyakran esik az eső, ezért a csapadék egyenletes időeloszlású, évi közepes mennyisége Tallinnban 570 mm.

Közbiztonság

Általánosságban szólva a közbiztonság kielégítő Észtországban. A város sűrűbb forgalmú részein zsebtolvajok tevékenységére kis táblák hívják fel a figyelmet.

Elektromosság

220 V

Közlekedés

Észtországban a városi tömegközlekedés átlátható, megbízható pontos. A kitáblázás, a menetrend betartása általános. A külföldiek számára használható és ajánlható. 2013. január 1-től megszűnik a papíralapú jegyek és bérletek haszálata és csak elektronikus jegyeket lehet vásárolni. Ehhez szükséges egy e-kártya (ühiskaart), amelynek letéti díja 2 euró és a postákon és a Selver, Maxima és Prizma szupermarketekben lehet rá pénzt, illetve jegyeket feltölteni.

Egészségügyi helyzet

Az ország közegészségügyi és higiénés helyzete jónak mondható. A csapvíz fogyasztható. Az orvosi és a kórházi ellátás színvonala magas, a költségek arányban állnak a szolgáltatás minőségével. Észtországban létezik az ún. vizitdíj, amit a vizsgálat előtt kell megfizetni, 2012-ben 3,2 euró.

A szakorvosi ellátásért minden esetben fizetni kell, függetlenül az Európai Egészségbiztosítási Kártya meglététől.

 

Lettország

Lettország (hivatalos nevén Lett Köztársaság, lettül Latvijas Republika)állam Északkelet-Európában. ABalti-tenger mellett fekvő Lettország abalti államok egyikeÉsztország ésLitvánia mellett, amelyek északon és délen határolják Lettországot. KeletenOroszországgal és Fehéroroszországgal határos.

Gazdag történelmi múltja kiemeli szomszédai közül. Fővárosának jelentősége egészen a XIII. századik nyúlik vissza, építészeti emlékei híven tükrözik különböző korszakait. Látványos természeti értékei (csodás hegyormok, buja erdők, a régió legszebb tengerpartja) pedig magával ragadó élménnyel szolgál mindazok számára, akik Lettországot választják utazásuk színhelyéül.

Pénz

Lettország 2014. január 1-én csatlakozott az euró övezethez.

Éghajlat

Lettország éghajlata óceáni, mely a mérsékelt kategória legenyhébb változata. Ez a klíma hűvös nyarakat és csapadékos teleket eredményez. Az éves hőingás alacsony.

Közlekedés

Lettországban az utak állapota átlagos. A sebességhatárok városban 50 km/óra, főúton 90km/óra. Az utakat folyamatosan újítják, sok helyen útfelbontással lehet találkozni, így csak egy sávon közlekedhetnek az autók, mely jelentősen megnövelheti az utazási időt.

Közbiztonság

A városi közbiztonság megfelelő, ugyanakkor Riga turisták által látogatott részein gyakoriak a zsebtolvajlások.

Vendéglátóhelyeken, rendelés előtt mindig nézze meg az árakat, és csak olyasmit rendeljen, aminek az árával tisztában van. Egyes vendéglátóhelyeken célszerű mindjárt felszolgálás után fizetni. Készpénzben fizetésnél latban fizetéssel kerülhető el a vita. Csak megfelelő azonosítókkal ellátott (logo, szín) taxiba szálljon be.

Egészségügyi helyzet

Az orvosi ellátás megfelelő színvonalú, a rendelőkben vizitdíjat kell fizetni, de az egyes vizsgálatokért külön díjat számítanak fel, amely rendelőnként is eltérő lehet. A csapvíz iható, de a hálózat meglehetősen elöregedett, ezért sokan palackos víz fogyasztása mellett döntenek.

Lett szabályok

Lettországban tiltott, büntetést, esetleg őrizetbe vételt vonhatnak maguk után:
A dohányzás nyilvános helyeken; Rigában közterületen (utcán, parkokban), nyitott üvegben, palackban alkoholtartalmú ital; közterületen az erősen ittas állapot. A Lett Köztársaság területén tartózkodó idegen állampolgárok a törvények bármilyen megszegésének szempontjából a lett állampolgárokkal azonos elbírálás alá esnek.

 

Litvánia

Litvánia, (litvánul Lietuva)állam Északkelet-Európában, aBalti-tenger partján. ÉszakrólLettország, délkeletrőlFehéroroszország, délrőlLengyelország és délnyugatrólOroszországKalinyingrádi területe határolja. Egyike a három balti államnak.

Litvánia a legnagyobb és legnépesebb balti állam, a Balti-alföld déli részén terül el. Legnagyobb része hullámos alföld, 100 méternél alacsonyabban fekvő terület. Az ország legmagasabb pontja 292 méteres. A terület 30%-át tavak, mocsarak és erdőségek borítják. Kb. 100 km hosszú partvonallal rendelkezik, melyből csak 38 km-nek van közvetlen kijárata a Balti-tengerre.

Pénz

A litván valuta a litas. 2002 óta az euróhoz kötött árfolyam van érvényben, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy egy euró mindenkori váltási aránya 3,44 litas körül van. Ettől eltérő árfolyam esetén kerüljük el a váltást. A hitelkártya használata már a kisebb településeken is elterjedt.

Éghajlat

Az éghajlat óceáni és nedves kontinentális között változik, csapadékos, mérsékelt téllel és nyárral. Az évi átlaghőmérséklet 6 °C. Az évi csapadék mennyisége 900 mm. Az ország keleti része számottevően szárazabb, mint a partvidék.

Közlekedés

Az utak állapota jó vagy átlagos, jellemzően nagy a teherforgalom.

Közbiztonság

A városi közbiztonság megfelelőnek tekinthető. Vilnius turisták által gyakran látogatott részein ugyanakkor előfordulnak a zsebtolvajlások.

Egészségügyi helyzet

Litvániában az átlagos európai közegészségügyi helyzet jellemző.

 

Finnország

A Finn Köztársaság (finnül Suomi) észak-európai ország, délnyugatról aBalti-tenger, délkeletről aFinn-öböl, és nyugatról aBotteni-öböl határolja. Szárazföldön határosSvédországgal,Norvégiával ésOroszországgal, tengeren pedigÉsztországgal. Fővárosa: Helsinki. "Ezer tó országa"-ként emlegetik.

Éghajlat

Az éghajlat hideg, időnként kemény telek és viszonylag meleg nyarak által jellemzett északi mérsékelt. Hótakaró délen négy, északon hat-hét hónapon át fedi a tájat. A Golf-áramlat hatására az éghajlat lényegesen melegebb, mint az az Egyenlítőtől való távolságból következnék. Finnország területének egynegyede a Északi-sarkkörtől északra fekszik. Itt figyelhető meg az éjféli nap jelensége. Annál tovább tart, minél északabbra megyünk. Finnország legészakibb pontján a nap 73 napig süt nyáron egyfolytában, telente 51 napig nem kel föl.

Közbiztonság

Finnország Európa egyik legbiztonságosabb országa. Nem kell tartani rablótámadástól vagy erőszakos cselekményektől. Nagyobb körültekintés indokolt ugyanakkor Helsinki, valamint a nagyobb városok központjában.

Közlekedés

Finnország út- és vasúthálózata rendkívül fejlett, a közlekedés kiszámítható és biztonságos.

Egészségügyi helyzet

Az egészségügyi, higiéniai viszonyok megfelelnek az európai általános szabályoknak és követelményeknek. A finn szabályozás a környezetvédelem számos területén meghaladja az EU-s átlagot. A világ legtisztább országainak egyike.

Ehhez a körutazáshoz nem tartozik fakultatív program, a részvételi díj minden programot tartalmaz.

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.06.29 2017.07.04 6 nap / 5 éj Reggeli 179 000 Ft
Repülövel 2017.07.04 2017.07.09 6 nap / 5 éj Reggeli 179 000 Ft
Repülövel 2017.07.11 2017.07.16 6 nap / 5 éj Reggeli 179 000 Ft
Repülövel 2017.08.22 2017.08.27 6 nap / 5 éj Reggeli 179 000 Ft
Repülövel 2017.09.13 2017.09.18 6 nap / 5 éj Reggeli 179 000 Ft

Az ár tartalmazza

Baltikumba utazáshoz a repülőjegyet, a szállásokat, a reggelis ellátást, a megadott programokat, a kompjegyet és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő

A Baltikumba utazáshoz a repülőtéri illetéket (kb. 49 000 Ft), a belépőjegyeket (kb. 40 Euro), az útlemondási biztosítást (1,5%), a BBP biztosítás kérhető

 

Félpanzió kérhető: 28.000 Ft/fő/5 alkalom

Egyágyas felár: 39.000 Ft


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte