2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

A 'leg'-ek földjén Emirátusok és Omán

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Omán
Régió:OmánHelység:Muscat
Utazás:RepülövelEllátás:Program szerint

Egyesült-Arab Emírségek és Omán

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal, hazaúton átszállással
Elhelyezés: 4* szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás: reggeli, 1 alkalommal ebéd

 

Program:

 

1. nap: Budapest – Dubai

Elutazás Budapestről, érkezés késő este. Transzfer a szállodába. Szállás Dubaiban.

2. nap: Dubai

Reggeli után félnapos Dubai városnézés: a Dubai Creek és a Bastakiya negyed széltornyai mellett megtekintjük az Al Fahidi Erőd épületében található Dubai Múzeumot, majd utazunk az abrával, a folyó két partja között közlekedő jellegzetes helyi vízitaxival, a fűszer- és aranypiac felfedezése után pedig megállunk fotózni a Jumeirah mecsetnél, valamint a híres vitorla formájú Burj al Arab Hotelnél. Végigbuszozunk az egyedülálló Palm Jumeirah mesterséges szigeten, majd fotóstop a pálma „csúcsán” található ikonikus Atlantis Hotel rózsaszín épületénél. Ezután ellátogatunk a csillogó üzleteiről és hatalmas méretéről híres Dubai Mall-ba, ahol a Dubai Aquarium és a világ legmagasabb épülete, a 828 méter magas Burj Khalifa is található. A 124. emeleten lévő „At the Top” kilátóból gyönyörködhetünk a lábaink előtt heverő városban. Este fakultatív program: vacsorával egybekötött hajókázás tradicionális fából készült hajóval (dhow) a Dubai Creeken. Szállás: Dubaiban.

3. nap: Dubai

Reggeli a szállodában, majd szabadidő. Délután fakultatív program: terepjárókkal sivatagi túrára indulunk a végtelennek tűnő, színpompás homokdűnéken keresztül, majd tevegelés és az aranyló naplemente után igazi arab vacsora vár minket grill ételekkel, hennafestéssel, hastánc bemutatóval és vízipipával. Szállás: Dubaiban.

4. nap: Dubai – Abu Dhabi

Reggeli után elutazás Abu Dhabiba. Emirátusokbeli utazásunk során gyorsan szembesülünk a ténnyel, hogy itt mindenből a legnagyobbat, a legmagasabbat, a legelképesztőbbet látjuk. Méltó példa erre a főváros legfontosabb látnivalója, az Emirátusok legnagyobb és egyben a világ 8. legnagyobb mecsete, a Sheikh Zayed mecset. A mecset hófehér falait 54 darab, márvánnyal borított kupola díszíti, mely mesébe illő látványt nyújt.  A hatalmas épület több mint 12 hektáron terül el, az épületben és óriási virágmotívumokkal díszített mozaikkal borított udvarán egyszerre több mint 40.000 hívőt tud befogadni. Itt láthatjuk a világ legnagyobb szőnyegét (5700 m2), melyet összesen 15 darabból varrtak össze a mecset belsejében, és a világ egyik legnagyobb Swarovski kristálycsillárját, ami 10 méteres átmérővel büszkélkedhet. Ha időnk engedi, megállunk fotózni a Yas Island hírességénél, az egyik legérdekesebb Forma 1-es versenypályánál. Délután szabadidő vásárlásra, séta a hosszan elnyúló tengerparti sétányon vagy fakultatív látogatás a világ legnagyobb fedett, tematikus vidámparkjába, a Ferrari Worldbe. A bátrabbak kipróbálhatják a hírhedt Formula Rossát, a világ leggyorsabb hullámvasútját, ahol a Forma 1-es versenyautó alakú kocsik 4 másodperc alatt érik el a 240 km/órás sebességet. Szállás: Abu Dhabiban.

5. nap: Abu Dhabi – Al Ain

Korai reggelit követően autóbusszal utazunk az ománi határnál fekvő Al Ainbe, mely az UNESCO világörökség része. A vörös homokdűnékkel körülölelt oázis egykor fontos állomása volt az országot átszelő karavánutaknak. Megtekintjük a Hili Kerteket és Régészeti Parkot, ahol közel 5000 éves bronzkori sírokra bukkantak. A kertek városában, az Emirátusok első elnökének palotájában kapott helyet a beduinok életét is bemutató múzeum, mely következő állomásunk. A városnézés után átlépünk Ománba, és továbbutazunk a 17. századi Jabrin erődhöz, melyet csodálatos freskói és fafaragásai tettek ismertté. Megérkezés Nizwába, szállás.

6. nap: Nizwa – Muscat

Reggeli után városnézés a hajdani fővárosban, Nizwában. Először a hatalmas őrtornyáról ismert Nizwa erődbe látogatunk, majd az első iszlám stílusú ománi erődnél, az UNESCO világörökség részét képező Bahla erődnél készíthetünk fotókat. Ezután megállunk a Tanuf oázisban, mely tiszta vizű forrásáról híres. Piknik ebéd útközben, majd folytatjuk utunkat Muscatba. Szállás: Muscatban.

7. nap: Muscat

Reggeli, majd városnézés Muscatban. Legfontosabb látnivalója a Qaboos Szultán Nagy Mecset, mely az ország legnagyobb mecsete. Az építészeti remekmű 6 év alatt készült el, az építéséhez közel 300.000 tonna indiai homokkövet használtak fel. Az óriási, 8,5 tonnás Swarovski kristálycsillár és a hatalmas, kézzel szőtt perzsa selyemszőnyeg – mely a világ 2. legnagyobb egybefüggő szőnyege – káprázatos látványt nyújtanak. Ezután az óvárosi tradicionális ománi piacra (Muttrah souk) látogatunk, majd a Bait Al Zubair Múzeumban betekintést nyerhetünk a hajdani Omán történetébe és kultúrájába. Elsétálunk az Al Alam szultáni palotához, mely a két 16. századi portugál erőd, a Jalali és a Mirani közé épült. Délután szabadidő. Szállás Muscatban.

8. nap: Muscat

Reggeli a szállodában. Szabadidő, pihenés a tengerparton. Délután fakultatív delfinles. Szállás Muscatban.

9. nap: Muscat – Budapest

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállással.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Al Ain kulturális látnivalói

Bahla erőd

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

terület:309 500 km2
főváros: Maszkat
lakosság: 3 632 444 fő (2013)
államforma: abszolút monarchia, szultánság
időzóna: UTC+4
pénznem: ománi riál (OMR =1000 baiza),1 OMR= kb. 577, 48 HUF (KSZ)
ivóvíz: A csapvíz nem iható, ezért az egészség megőrzése érdekében csak és kizárólag palackozott víz fogyasztása javasolt! 
éghajlat: Az időjárás nyáron rendkívül forró, ráadásul a tenger közelében a levegő páratartalma is magas. Az éves csapadékmennyiség a fővárosban 100 mm, a hegyvidéken van hely, ahol eléri a 640 mm-t. A hegyek általában esősebbek, mint a sűrűbben lakott parti síkság, de vannak évek, amikor teljesen elmarad a csapadék. Nyáron az ország sivatagos részein nem ritka az 50°C feletti hőmérséklet. Ezeken a területeken a téli hónapokban is 30°C feletti hőmérsékletek dominálnak, viszont Omán magasabban fekvő részein nyáron mérhető 30°C körüli hőmérséklet. Az ország 2500-3000 méter feletti területein télen előfordulhat 0°C alatti hőmérséklet, ritkán kisebb havazás.
nyelv: andol, perzsa, hindi, urdu
népcsoport: 88%-a arab, 3%-a beludzs, 3%-a perzsa, 3%-a indiai és pakisztáni, 3%-a egyéb népcsoporthoz tartozik.
vallás: 94%-a muszlim (60% ibadita, 31% szunnita, 3% síita), 3%-a hindu, 3%-a pedig egyéb vallású.
közlekedés: A tömegközlekedési eszközök az országon belül ritkák, közlekedni leginkább taxival lehet.
ruhaviselet: a nők részére ajánlott a zártabb ruhák viselése, nagyon rövid szoknyát és sortot ne hordjanak. Mecsetekbe csak fedett vállal és térdet takaró öltözékben lehet belépni. 
elektromos hálózat: Az elektromos áram 220/240 V feszültségű, a csatlakozó az európai normáktól eltérő, így adapterre van szükség.

„Dhow” hajókirándulás vacsorával: 20 000 Ft

Dzsip szafari BBQ vacsorával:  18 000 Ft

Ferrari World: 26 000 Ft

Delfinles: 25 000 Ft

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.10.13 2017.10.21 9 nap / 7 éj Program szerint 465 000 Ft

Az ár tartalmazza

- elhelyezést 4*-os szállodákban

- svédasztalos reggelit, 1 ebédet

- a megadott programokat belépőkkel

- valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő

- a nemzetközi repülőjegy illetékkel májusban: 135.000 Ft

- a nemzetközi repülőjegy illetékkel októberben: 165.000 Ft

- fakultatív programok

- borravaló:  kb. 5 USD/fő/nap

- útlemondási biztosítás: 1,5%

- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte